Dome tent - STAG Design
2879
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2879,bridge-core-2.3.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-26.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Dome tent

Dome

Informatie

Geodetische koepel met een diameter van 16 meter. Deze unieke festivaltent is gerealiseerd ter gelegenheid van het 25 jarig lustrum van het kunstenaarscomplex Nieuw & Meer.

Inspiratie

De eerste echte geodetische koepel is door de Duitse ingenieur Walter Bauersfeld ontworpen. Het betrof een planetarium in het Duitse Jena en werd in 1922 voor het publiek opengesteld. Daarnaast werd onafhankelijk hiervan rond 1950 door de Amerikaanse architect R. Buckmister Fuller ook een geodetische koepel ontwikkeld. Echter kreeg Fuller op dit ontwerp een Amerikaans patent. Het Amerikaanse leger was zo onder de indruk dat ze hem de opdracht gaven voor het ontwerpen van koepels voor militair gebruik. Dit in tegenstelling tot waar de koepel tegenwoordig veel wordt gebruikt, alternatieve festivals en feesten.

Datum
Categorie
Overig